Самоубийство?! Млад актьор почина внезапно на 25 години

Димо Савов си отиде, след като обра овациите в "Майстора и Маргарита"

Култура
21:26 - 04 Юли 2024
32122
Самоубийство?! Млад актьор почина внезапно на 25 години

25-годишният актьор Димо Савов, който бе една от младите надежди в изкуството и тепърва пътя му нагоре беше открит, е починал внезапно. Той си е отишъл в неделя, а причината за преждевременната му кончина не се уточнява. Тъжната вест бе съобщена от Държавния куклен театър-Сливен вчера, където той играеше в последно време.

В арт средите се заговори, че чувствителния Димо е сложил сам край на живота си - нещо, което не е потвърдено. Той не е страдал от никакво заболяване. Последната роля, с която се прочу, бе на Майстора в постановката "Майстора и Маргарита", вдъхновена от прочутия роман на Михаил Булгаков. Като всеки творец, Димо е бил изключително чувстителен, казват колегите му.

Димо Савов като куклен актьор в Сливен

„Драги зрители, с огромна болка ви съобщаваме, че на 30 юни 2024 г., едва на 25 години, загубихме нашия колега и приятел - актьора Димо Савов Савов. За краткото време, през което беше в нашия екип, той остави след себе си красотата на своята ярка душа във всяка една секунда, прекарана на сцената както и няколко значими роли, една от които - Майстора в "Майстора и Маргарита". Неговата нестихваща енергия, творчески заряд и лъчезарност ще липсват както на нас, така и на нашата публика. Екипът на Държавен куклен театър-Сливен изказва своите съболезнования и съпричастност към неговото семейството и близки!

Сбогом, Димо! Липсваш ни! Обичаме те", пишат от театъра.