Млад готвач е задържаният за инцидента с бялата кола с децата

Георги Георгиев бил разпознат по връзките на обувките си, разкри адвокатът му

Топ
08:43 - 19 Август 2020
4823
Млад готвач е задържаният за инцидента с бялата кола с децата

Готвач на 26 години е основният обвиняем за екшъна пред румънското посолство в София от понеделник вечерта, стана ясно от адвоката му. Оказва се обаче, че има нередности при задържането на въпросния. Около час и половина след като Георги Георгиев е бил отведен в Първо районно полицейско управление в столицата, той не е имал достъп до защита. Освен това по време на разпознаването само той бил със свалени връзки на обувките, което води до мисълта, че именно той е задържният. Всичко започва обаче с объркване кога точно са му повдигнати обвинения за инцидента.

Трима са задържани за инцидента при румънското посолство - това обявиха от СДВР вчера сутринта.

"Сутринта, когато от СДВР са съобщили, че има задържани и обвинени по случая, това не е било вярно – Бяха задържани за 24 часа, но не и обвинени", поясни адвокат Полина Велчева. В момента той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане. Мярката ще се гледа днес или утре.

Каква е версията на задържания Георги? По думите му той е бил част от протеста, когато част от протестиращите са блокирали бул. Ситняково пред румънското посолство и кръстовището на бул. "Ситняково" и "Гео Милев". На мястото е имало две блокади. Той е останал пред румънското посолство и за негова изненада един автомобил е преминал през първата и стигнал до втората блокада. Хората помолили госпожата да обърне, разказва адвокатът версията на задържания протестиращ. Тя излязла от колата, говорила с протестиращи и се върнала обратно в колата. Георги не е знаел, че вътре има две деца - бил от дясната страна на колата, не от страната на водача. Видял е как тя влиза в автомобила, пали колата и тръгва.

Пред Георги момиче е паднало пред колата. Имало е и деца около автомобила. В този момент никой не знае какво се е случило, обяснява адвокатът. "По негови думи по време на инцидента Георги по никакъв начин не е увреждал автомобила или използвал обидни изрази срещу жената. До този момент няма никакви доказателства лично той да е увредил колата по някакъв начин или да е извършил хулигански действия", каза адвокат Велчева пред Би Ти Ви. 

Младият готвач след това бил викнат настрани от полицейските служители за справка. Бил пред полицейския бус, където направили справката в рамките на 20-ина минути и му казали, че е задържан и го завели в районното. В същото време майката от бялата кола била пусната през служебния вход, без да бъде вписана изобщо в дневника за посетители, допълни още защитникът на Георги.