Млад джигит се заби в автобус на кръстовище в Шумен

На същото място по-рано днес шофьор се удари в дърво

Крими
15:13 - 08 Декември 2019
2364
Млад джигит се заби в автобус на кръстовище в Шумен

Кръстовище в Шумен събра всички катастрофи за денонощието в града, след като само за четири часа бяха регистрирани две тежки произшествия на едно и също място.

И в двата случая в дъното на инцидентите са неспазване на предимство и движение с висока скорост в пределите на града.
 
Първата катастрофа по думите на очевидци била жестока. Малко след 6 вечерта в събота край жп-моста над бул. "Симеон Велики" се разнесъл грохот, а миг по-късно започнали да спират коли в опит да помагат. Оказало се, че шофьор на "Опел Омега" с шуменски номер идвал по ул. "Станционна" от бул. "Плиска" и на "Симеон Велики" взел предимството на "Фолксваген Голф" с шуменска регистрация. От сблъсъка опелът се завъртял на пътното платно и се ударил в дърво. Колата била така смачкана, че се наложило пожарникари да режат ламарини за да извадят 54-годишния шофьор на опела.

19-годишен е карал голфа, и на двамата шофьори пробите за алкохол били отрицателни. В болницата е откаран виновният водач, след преглед е установено, че е със счупен таз и натрошени крака.

По идентичен начин на същото място 30 минути след полунощ бил получен сигнал за нова катастрофа. Този път шофьор на автобус "Сетра" със софийски номера идвал откъм кв. "Тракия" по "Симеон Велики" и трябвало да направи ляв завой по "Станционна". При опита да завие отсреща го връхлетял "Мерцедес" с френски табели и 20-годишен шофьор от село Дибич. Вероятно леката кола се е движила с голяма скорост в този прав участък на булеварда и автобусът или не е спрял, или когато е потеглял "Мерцедес"-ът не се е виждал. В болница са откарани 20-годишният младеж и негов спътник на 19 със счупена лява предмишница и счупена челюст.

В момента на катастрофата в автобуса е имало пътници, но според информация от полицията никой не е пострадал.