Младоженци дариха парите си на болно дете

Личности
10:20 - 09 Септември 2022
2451
Младоженци дариха парите си на болно дете

1795 лева, събрани на сватбата им, дариха за лечението на 10-годишно момче с тежка диагноза младоженците Мартина и Мариян Маринови от Велико Търново.

Щастливите влюбени пожелали да помогнат на дете от района, в който се запознали и откъдето започнала тяхната приказка. Вярват, че жестът им ще даде и морална подкрепа на малчугана и семейството му, и призовават всички, които имат възможност, да се включат в акцията по осигуряване на средства за лечението, пише „Борба”.

Пътищата на Мартина и Мариян се преплитат по време на Националния събор на овцевъдите, който по традиция се провежда на поляните край Петропавловския манастир.

Времето тогава било дъждовно и по стечение на обстоятелствата двамата прекарали фестивала плътно един до друг. Така любовта пламнала моментално, а днес вече са благословени и с рожба.

Междувременно кампанията за 10-годишното дете обедини цялата общественост в лозарското градче. Училищният колектив в школото, в което учи Антон – НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец, излезе с призив децата да не носят букети за 15 септември, а да предоставят сумата за цветя за лечението на момчето.

В началото на септември пък Община Лясковец проведе благотворителна хоротека за набиране на средства за лечението на малчугана.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи, като преведе сума на банковата сметка на майката на момчето – Поля Антонова Боримечкова.

IBAN Банка ЦКБ: BG47CECB979010B5528501. Основание: Дарение (за лечение)