Мним полицай прибира пари, за да движи документи в КАТ

Тарикатът задържан в Първо РПУ за 24 часа, очаква се обвинение

Новини
09:35 - 07 Юни 2022
1913
Мним полицай прибира пари, за да движи документи в КАТ

Мним полицай събира пари за по-бързо придвижване на документи в столичния КАТ. За случката разказа началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев пред Нова тв.

Сигналът е подаден от гневен гражданин по обвинения за корупция. Човекът искал да си подменя малкия талон, който бил изгубен, когато мнимият полицай му предложил помощ.

Задържан е в Първо РПУ за срок от 24 часа, колегите работят с него и най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение, каза Тенев.

От доста време работи тук, цялото семейство гравитира тук, може би от години стоят пред столичния КАТ, има паркиран бус наблизо, на който има надпис "за нотариус", разказа Тенев. Предлагат смяна на регистрационни талони и книжки и всички услуги, които са свързани с КАТ. Имат сайт частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателно постановление, което е недопустимо, коментира още той.

Извън пределите на КАТ се причакват хората, които искат да си регистрират колите. Раздават им номерца, допълни още Тенев. Около 20-25 човека на ден били обслужвани по този начин.

Направена е проверка и сред служителите на КАТ. До няколко дни ще има доста уволнени служители в отдела по регистрация - има записи, на които се вижда как влизат в определени будки извън КАТ, каза още Тенев. Столична община пък била предприела мерки за махане на будките.

От няколко месеца работим по такива случаи, моля гражданите да подават сигнали, искаме да изчистим петното върху КАТ, призова Тенев.