Моцарела карпачо с грах

за 4 порции, 45 мин

Кухня
11:17 - 05 Октомври 2020
4211
Моцарела карпачо с грах

Продукти

4 топки прясна моцарела по около 130 г всяка

200 г грах

1 червена чушка – изпечена и обелена

1 малка глава лук

6 черни маслини

1 лимон

5 с.л. бял балсамов оцет

1 с.л. мед

1 ч.л. по-едра сол

черен пипер

8 с.л. зехтин

3 клонки естрагон или мащерка, риган

4 клонки мента

 

Приготвяне

Грахът се бланшира във вряща подсолена водаа 1-2 мин., изплаква се в студена и се отцежда.

Печената чушка и лукът се нарязват на малки кубчета.

Маслините без костилките се нарязват едро.

Настъргва се 1 ч.л. лимонова кора.

Смесва се оцетът с меда, едрата сол, черен пипер и лимоновата кора. Добавя се зехтинът с разбъркване.

В дресинга се слагат грахът, чушката, лукът, маслините, наситнените листенца естрагон и се разбърква.

Отцедената моцарела се нарязва на тънки филийки и се подрежда със застъпване.

Полива се с граховия винегрет.

Поръсва се с черен пипер и листенцата мента.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.