Модерната супа с Lupa.bg: С топчета + спагети и зелен фасул
за 4 порции, 40 мин

Продукти
200 г зелен фасул – пресен, замразен или от консерва
сол и черен пипер
1 червена чушка
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
100 г спагети или друга паста
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. доматено пюре
1,2 л месен бульон
250 г кайма от свинско или друга по избор
½ ч.л. сух риган или чубрица
1 яйце
3 с.л. прясна галета – хлебни трохи
Приготвяне
Ако зеленият фасул е пресен или замразен, се бланшира във вряща подсолена вода 8-10 мин., отцежда се и се изплаква под студена вода.
Изчистената чушка се нарязва на фини ленти, обеленият червен лук - на тънки ивици, чесънът - на тънки филийки.
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода. Зеленият фасул се нарязва на малки парченца.
Чушката, лукът и чесънът се запържват в загретия зехтин или олио 3-4 мин. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се доматеното пюре и се разбърква. Сипва се бульонът и се готви на тих огън 5 мин.
Каймата се омесва с ригана или чубрицата, яйцето и галетата. Оформят се едри топчета. Добавят се към врящата супа и къкри 5 мин.
Слагат се отцедените спагети и зеленият фасул и се разбърква внимателно.