Модерно с Lupa.bg: Портокалово свинско с праз, гъби и ананас

за 2 порции, 30 мин

Кухня
08:23 - 28 Септември 2022
2392
Модерно с Lupa.bg: Портокалово свинско с праз, гъби и ананас

Продукти

250 г свинскo месо без кост

100 г праз

80 г изчистен пресен ананас или от консерва

50 г гъби кладница или други

1 портокал

1 люто чушле

1 с.л. олио или зехтин

50 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. соев сос

сол и черен пипер

пресен кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на ленти. Празът се нарязва на тънки пръстени. Ананасът се нарязва на кубчета. Гъбите се нарязват на тънки филийки.

Настъргва се кората на ½ портокал и се изцежда сокът на целия плод. Лютото чушле се изчиства от семките и се нарязва фино.

Свинското се запържва в загрятото олио 2-3 мин. с разбъркване.

Добавят се празът, гъбите и лютото чушле и се запържва още 2 мин.

Прибавят се ананасът, зеленчуковият бульон, портокаловият сок и кората.

Подправя се със соевия сос, сол и черен пипер и продължава да се готви с разбъркване, докато се изпари половината течност.

Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз.