Модерно с Lupa.bg: Туна тиквички рулца с каперси
за 4 порции, 40 мин
Продукти
150 г риба тон от консерва
1 парче праз - около 250 г
сол и черен пипер
4 зелени маслини без костилки
2 черни маслини без костилки
2 клонки босилек
3 малки тиквички – по около 150 г
1 с.л. каперси
2 с.л. зехтин
1 стрък пресен лук
Приготвяне
Празът се нарязва на дълги тънки ленти. Бланшира се в подсолена вода 2-3 мин. и се изплаква под студена вода.
Маслините и листенцата босилек се наситняват. Леко се нарязват каперсите. Пресният лук се нарязва на фини пръстени.
Тиквичките се нарязват на тънки ленти с белачка. Посоляват се и поливат с 1 с.л. зехтин да се намазнят. Пекат се на скара или на оребрен тиган от двете страни до златисто кафяво.
Отцедената риба тон се пасира с пресния лук и останалия зехтин. Разбърква се с маслините, босилека, каперсите, сол и черен пипер.
Плънката се разстила върху тиквичките и се навиват на рулца. Завързват се с лентички праз и се оставят в хладилника за 30 мин.