МОЛОДЕЦ: Руслан Мъйнов вдига нов палат в Арбанаси

Певецът с бесарабски корени купува имот в местността Странджата

Шоу
12:20 - 19 Юли 2022
8773
МОЛОДЕЦ: Руслан Мъйнов вдига нов палат в Арбанаси

Руслан Мъйнов, който наскоро стана жител на Арбанаси, ще разширява имението си във великотърновското село, което е със статут на архитектурен резерват.

Певецът с бесарабски корени от Измаил, Украйна, станал популярен в „Шоуто на Слави“ и впоследствие в „Комиците“, е депозирал искане за закупуване на имот в местността Странджата.

Терените обаче са общинска собственост и за сделката се иска решение и на Общинския съвет. Веднъж вече местният парламент одобри продажба на земя, също по настояване на Мъйнов.

Сега изпълнителят пък настоява да получи 288 кв. метра в съседство на своя имот, а територията е оценена на малко над 5 хил. лв.

Законът за общинска собственост обаче не дели кандидатите за имоти, притежание на кметството, според популярността им и правилата изискват да се пусне търг с явно наддаване, на който могат да се явят всички желаещи.

Както „Борба“ съобщи, още преди година известният изпълнител си купи къща в Арбанаси, но вече собствеността му отесня.

Той притежава имот с кокетен двор в североизточната част на селото, който взе от популярния местен бизнесмен Кангасейро.

Мъйнов обаче иска да си поразшири двора и затова търси допълнителни площи. На няколко пъти той се среща неофициално и с кмета Даниел Панов, който също е виден арбанасчанин.