Момче с бутилка на главата твори чудеса

Лекува и ходи във въздуха

Мистика
18:07 - 14 Май 2019
2520
Момче с бутилка на главата твори чудеса

Невероятна история от края на 60-те години на миналия век се разказва до днес в малкия американски град Хазелхерст в щата Мисисипи. Историята е за едно около 10-годишно тъмнокожо момче, което прави чудеса. То се появява изневиделица и никой не знае откъде е, нито кои са родителите му. На главата си постоянно държи бутилка „Кока Кола”, която незнайно как не пада.

С появяването си детето започва да говори на минувачите, че в града скоро ще се случи нещо ужасно. Местните жители се боят от детето с бутилка на главата. Стараят се да минават далече от него, а някои дори го гонят и нагрубяват. Но момчето продължава да ходи по улиците и да предупреждава за предстоящо нещастие в града. Предсказанието му се сбъдва. На 23 януари 1969 г. над Хазелхерст преминава ужасно торнадо, което разрушава повечето сгради. Загиват 32 души, а десетки други са ранени.

По това време момчето с бутилка на главата вече го няма в Хазелхерст. То изчезва също толкова изненадващо, както и се появява. Но вече целият град говори за него. Оказва се, че момчето е сътворило немалко чудеса, докато обикаля улиците на Хазелхерст. То успешно лекува болни и ходи по въздуха. Много жители на градчето са убедени, че детето е прероден пророк. Най-голямо влияние момчето с бутилка на главата оказва на тъмнокожата общност в Хазелхерст. По онова време негрите са принудени да минават реката по рушащ се мост. Момчето обявява, че ще покаже как трябва да се минава и от единия бряг до другия стига по въздуха. След няколко дена мостът напълно пропада, но за щастие няма пострадали.

Постепенно хората започват да се отнасят по-добре с момчето. Някои го хранят, пускат го в дома си да преспи. Винаги бутилката е като залепена за главата му – дори по време на сън. Никой не разбира кога малкият пророк напуска Хазелхерст.