Мозък плаши Австралия

Климатичните промени виновни за чудото

Мистика
12:30 - 04 Ноември 2019
3413
Мозък плаши Австралия

Жителка на австралийския остров Тасмания се натъква на човешки мозък, докато се разхожда по брега, съобщават британски медии. Ужасена, жената решава да се приближи и да го вземе, за да го предаде за изследване. Паниката й обаче се засилва, когато докосва „мозъка” и той помръдва.

Тасманийката не само разбира, че си има работа с необикновено същество, но се паникьосва още повече, защото ръката й изтръпва и остава напълно неподвижна за почти час. Тасманийката е придружавана от майка си, която докосва „мозъка” с крак и също остава неподвижна за час. Нейният крак също изтръпва.

Все пак жените успяват да снимат необичайното същество, което си остава върху пясъка и не помръдва,  докато жените са на плажа. Дъщерята публикува снимката в социалните мрежи с надежда някой да даде обяснение на странния „мозък” на океанския бряг. Не след дълго зоологът Саймън Гроуф дава информация за странното същество. Зоологът пише, че „мозъкът” е изключително рязко за бреговете на Австралия животно. Известно е като колониален асцидией и е донесен случайно в този край на света, където  явно намира подходящи условия за живот. Преди няколко месеца край Австралия се появяват хищни морски насекоми, които правят къпането край континента-остров много опасно.