Мръсни игри в БСП! Нарочно държат Нинова на трупчета

Ако новата влат я изключи заедно с верните й другари, ще загуби квоти в избирателните секции

Политика
12:30 - 18 Септември 2024
3143
Мръсни игри в БСП! Нарочно държат Нинова на трупчета

Новата власт на "Позитано" 20 не бърза да изключи Корнелия Нинова и верните й другари от редиците на БСП. Причината е важна с оглед на предстоящите избори, но от изпадналите смятат това за мръсни игри.

Въпреки че Нинова и верните є народни представители Иван Ченчев и Георги Свиленски бяха изключени от БСП, те продължават да са членове на парламентарната група на столетницата въпреки неколкократните призиви на бившата лидерка от последните дни все пак групата да се събере и да реши съдбата им. Намекът на бившата соцлидерка беше, че наследниците й не събират смелост да направят тази крачка.

Ако Нинова и двамата й съратници обаче бъдат изключени, то БСП ще стане 6-та по големина група в НС, като ще бъде задмината от ИТН. Това значи, че ще има по-малко квотни места в районните и секционни избирателни комисии на идния вот и именно това спира новото ръководство. Същевременно изключените пък посочват друг казус - според Устава на БСП в ПГ могат да членуват само партийни членове или избрани от гражданска квота, а тримата изключени не попадат в нито една от двете хипотези.

Преди дни от новото ръководство на “Позитано” 20 коментираха, че нарочно не изключват Нинова, Свиленски и Ченчев заради малкото оставащ живот на настоящия парламент, както и за да не се дава излишна трибуна на вече изключени от партията членове, които да преместват фокуса от така дълго чакано “безпрецедентно ляво обединение”.