Мускатово пилешко с моркови

за 2 порции, 35 мин 

Кухня
10:41 - 23 Септември 2020
3730
Мускатово пилешко с моркови

Продукти

2 пилешки филета от гърди

300 г моркови

2 глави лук

20 г пресен джинджифил

1 скилидка чесън

2 щипки индийско орехче

сол и черен пипер

4 с.л. зехтин или олио

200 мл пилешки бульон

наситнен пресен кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Обелените моркови се разполовяват по дължина и се нарязват на парчета около 2 см.

Обеленият лук се нарязва на полумесеци, обелените чесън и джинджифил се наситняват.

Пилешките филета се разполовяват надлъжно и се нарязват напречно на филийки.

В загретия зехтин или олио се запържва лукът до златисто кафяво и се изважда.

В същата мазнина се запържва пилешкото отвсякъде до златисто и се овкусява със сол и черен пипер.

Добавят се морковите, джинджифилът и чесънът и се задушава още около 2 мин.

Връща се лукът, сипва се бульонът, поръсва се индийското орехче и се оставя да заври. Къкри около 18-20 мин.

Поръсва се с кориандър или магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.