Мускатово пилешко с моркови
за 2 порции, 35 мин
Продукти
2 пилешки филета от гърди
300 г моркови
2 глави лук
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер
4 с.л. зехтин или олио
200 мл пилешки бульон
наситнен пресен кориандър или магданоз
Приготвяне
Обелените моркови се разполовяват по дължина и се нарязват на парчета около 2 см.
Обеленият лук се нарязва на полумесеци, обелените чесън и джинджифил се наситняват.
Пилешките филета се разполовяват надлъжно и се нарязват напречно на филийки.
В загретия зехтин или олио се запържва лукът до златисто кафяво и се изважда.
В същата мазнина се запържва пилешкото отвсякъде до златисто и се овкусява със сол и черен пипер.
Добавят се морковите, джинджифилът и чесънът и се задушава още около 2 мин.
Връща се лукът, сипва се бульонът, поръсва се индийското орехче и се оставя да заври. Къкри около 18-20 мин.
Поръсва се с кориандър или магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.