Мустафа Карадайъ: Нужно е редовно правителство, но без почерпени рамбовци

Свидетели сме на тотален разпад на държавата, заяви лидерът на ДПС

Политика
09:47 - 31 Май 2023
4523
Мустафа Карадайъ: Нужно е редовно правителство, но без почерпени рамбовци

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви днес в парламента, че е изключително важно да има редовен кабинет, но напълно изключи в него да участват "Продължаваме промяната".

"От рамбовци, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и на държавата, и да търсят изход от кризите, а се занимават как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, да ги превърнат в партийно-политически инструмент и тези хора трябва да ги овластите?

Аз не мисля, че такъв тип хора трябва да бъдат овластени. Ако вие искате да бъдете съучастници в този процес, ние няма как да бъдем съучастници", отсече Карадайъ.

"Ситуацията е много сериозна. Ще повторя: свидетели сме на тотален разпад на държавата“, заяви той. "Всяка една от отделните власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, си има своите проблеми и то не от днес за днес, смята лидерът на ДПС.

По думите му в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите, наблюдаваме война и между различните власти.

"И тук в тази ситуация, от политическа гледна точка и целесъобразност, може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи и в момент на война между институциите кой, как, по какъв начин и до каква степен може да оцени правотата на различните институции и различните органи, коментира Карадайъ. И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация- как изглежда войната между различните власти, попита Карадайъ.

Според него формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата.