МВР прехвърли имот на община Приморско (СНИМКИ)

Новини
15:04 - 23 Май 2024
1490
МВР прехвърли имот на община Приморско (СНИМКИ)

МВР прехвърли имот на община Приморско. Върху терена ще бъде изграден градски парк.

"Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура, защото за този казус знам от години. След като се уверих в сериозните намерения на общината - в рамките на имота да бъде създаден парк, да се изгради параклис, детски площадки и съоръжения, прецених че това е едно добро решение за жителите и гостите на града", коментира министър Калин Стоянов.

Той изрази увереност, че с реализирането на проекта Приморско ще се утвърди като предпочитано и бързо развиващо се населено място, в конкуренция с другите черноморски общини.

В присъствието на проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, кметът на общината Иван Гайков благодари сърдечно на Стоянов за активната помощ и усилие да доведе процедурата докрай.

Като знак на признателност той връчи на вътрешния министър плакет с герба на града и увери, че имотът ще бъде използван целесъобразно, съобщиха от МВР.

"Днес реализираме една мечта на жителите на Приморско благодарение на Министерството на вътрешните работи и останалите институции", подчерта и областният управител на Бургас Мария Нейкова, която изрази надежда, че проектът за построяването на парк ще се реализира в кратки срокове.