МВР пусна аванта на Митьо Очите

Издадоха лиценз за охрана на зет му Велислав, пак ще има въоръжени батки на Слънчака

Новини
10:01 - 15 Февруари 2020
33575
МВР пусна аванта на Митьо Очите

МВР пусна аванта на подсъдимия за търговия с дрога и рекетьорски изстъпления Димитър Желязков – Митьо Очите, който от година е заключен в ареста. Полицията официално разреши на зетят на Морския Ал Капоне – Велислав Попов, да върти охранителна дейност.

След месеци формалности и различни процедури фирмата „К1 Секюрити”, управлявана от зетят на Митьо Очите, вече има лиценз за извършване на охранителна дейност, издаден от МВР. Сега мъжът до Станислава Желязкова има право да наема и отдава на трети фирми въоръжени бодигардове, както и да извършва видеонаблюдение на охранявани от дружеството му обекти.

Публична тайна не само на Южното Черноморие е, че именно чрез охранителна фирма Митьо Очите години наред събираше повсеместен рекет от търговци и хотелиери в Слънчев бряг. Желязков се водеше консултант в дружеството „Аркус Сигурност Бургас” и длъжността му позволяваше да се придвижва из Слънчака, обграден от дузини въоръжени гавази. През лятото на 2016 г. Желязков нахлу с 35 бодигарда на „Аркус” в ресторанта „Фор Ю” в Слънчев бряг, но бе посрещнат с дъжд от куршуми от хората на конкурентния гангстер Божо Кравата.

Зетят на Митьо Очите Велислав Попов винаги е плътно зад дъщерята на боса Станислава

След като Митьо Очите бе задържан в Турция през лятото на 2018 г., договорът му с „Аркус” бе прекратен, макар да е известно, че Желязков е реалния бос на охранителната фирма. Мястото му като консултант бе заето от Велислав Попов, който живее на семейни начала с голямата му дъщеря Станислава. Последваха обаче прокурорски проверки в охранителното дружество и Митьо Очите предпочете да извади зетя си от „Аркус”, за да основе нова  фирма, в която да се водят на работа батките около него.

Разрешителното, с което „К1 Секюрити” се сдоби от МВР означава само едно – и това лято ще гледаме въоръжени батки да се разхождат като длъжностни лица из Слънчака.