На кого се продаде Брус Уилис?

Агентът на холивудската звезда отрича лицето на актьора да може да бъде използвано за реклами

Култура
16:51 - 02 Октомври 2022
4898
На кого се продаде Брус Уилис?

Агентът на Брус Уилис отрече информации, че актьорът е продал правата върху лицето си и то може да бъде използвано за комерсиални цели, предаде Би Би Си. 

Преди дни бе съобщено, че в първата сделка от този вид звездата от "Умирай трудно" е сключил сделка с компанията "Дийпкейк" и тя може да използва лицето на Уилис в комерсиални видео продукции. 

Негов говорител заяви пред Би Би Си, че актьорът не е сключвал "никакво партньорство или споразумение" с фирмата.

Представител на "Дийпкейк" пък каза, че само Брус Уилис има права върху лицето си.

През месец март т.г. той обяви края на актьорската си кариера, след като бе диагностициран с афазия - заболяване, което засяга когнитивните способности. 

Дигитален двойник на американския актьор обаче беше използван в реклама на руската телекомуникационна компания "Мегафон" миналата година, припомня Би Би Си. Тя е дело на "Дийпкейк", която се представя за фирма, работеща с изкуствен интелект за създаване на дигитални двойници на известни личности. От компанията твърдят, че за рекламата са работили в тясно сътрудничество с представители на Уилис. 

"Това, което той определено направи, е, че ни даде съгласието си (и много материали) да направим негов дигитален близнак", уточняват пред Би Би Си от “Дийпкейк”.