Нацистка монета от 2039 г. открита в Мексико

Предполагат, че е от паралелна Вселена

Мистика
12:10 - 29 Юли 2019
9374
Нацистка монета от 2039 г. открита в Мексико

Мексикански строител открива необикновена монета, докато участва в издигането на висока жилищна сграда. Диего Авилес намира нацистка монета, пусната в обръщение през 2039 година. Откритието от бъдещето съдържа още нацисткия пречупен кръст и орел над него.

На гърба на монетата има равнораменен кръст и надписи на немски „Нова Германия” и „Една страна за всички”. Странната находка е от град Сан Кристобал Екатепек, който се намира в южната част на Мексико и е разположен на 2250 метра надморска височина. Диего Авилес дава монетата за изследване, след което експертите потвърждават, че тя е истинска и е на най-малко 50 години.

В Мексико и в интернет пространството не спират коментарите за находката. Има твърдения, че Авелиес е фалшифицирал парите, за да стане известен и да трупа дивиденти от уж откритието си. Любителите на свръхестествени явления настояват, че монетата е „дошла” от паралелна вселена, където Германия е спечелила Втората световна война и е установила световно господство. По-разумни потребители предполагат, че тази монета наистина е нацистка и само годината на нейното производство е фалшива. Допуска се, че е изработена в  средата на миналия век с цел да се мотивира немците и да ги кара да вярват в бъдещето на Третия Райх. Това е напълно възможно, но няма информация за пускане в обръщение на подобни монети в края на 30-те години на 20 век във фашистка Германия.