Над 500 марки уиски на Whiskey Fest Sofia 2024

Тази година наша муза е музиката, споделят организаторите

Общество
11:19 - 11 Септември 2024
593
Над 500 марки уиски на Whiskey Fest Sofia 2024

Най-голямото и престижно събитие за ценители на уиски в Централна и Източна Европа, Whiskey Fest Sofia 2024 се готви за поредната си среща с ценителите на хубавите напитки и приятното преживяване. 11-тото издание ще се проведе от 25 до 27 октомври в станалата традиционна територия на Sofia Event Center.

За първи път на фестивала ще има уиски от Финландия, както и над 500 различни марки от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония, Тайван, Индия, Мексико и др. „Тази година наша муза е музиката. Тя винаги е била част от събитията, но през 2024-а ще е основен акцент. Ще имаме разнообразни изпълнения на живо, DJ сетове, което ще допринесе за цялостното преживяване по време на фестивала“, споделя Младен Василев, организатор на Whiskey Fest Sofia.

И тази година ще има майсторски класове и срещи със световни уиски експерти. Фестивалът всяка година се радва на повече и повече посетители. „Миналата година поставихме пореден рекорд с над 3700 посетители. Очаквано по-голямата част са мъже, към 80%. Много ни радва фактът, че 15% от посетителите ни идват от други градове и държави, а над 35% ни посещават повече от един път“, допълва Василев.

На събитието се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено.