Наденица със зеле и моркови на тиган
за 2 порции, 30 мин
Продукти
2 глави лук
400 г прясно зеле
2 моркова
200 г варена наденица по избор
1 с.л. олио или зехтин
2 ч.л. масло
½ връзка див лук или зелените пера от 1-2 стръка пресен лук
200 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко
½ ч.л. червен пипер
сол и черен пипер
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на тънки ленти, зелето - на по-едри.
Морковите се нарязват косо на тънки филийки, наденицата - на парченца с дебелина около ½ см.
Загрява се олиото или зехтинът и се запържва наденицата до златисто.
Добавя се маслото да се разтопи при наденицата и се слагат да се запържат и лукът, зелето и морковите на средна температура за 5 мин. Подправя се със сол и черен пипер. Готви се всичко още 5 мин.
Зеленият лук се нарязва на пръстенчета и се смесва със заквасената сметана и с червения пипер. Поднася се към наденицата със зелето.