Надзиратели пред Lupa.bg: Преди Нова година се вкарва най-много дрога в затвора

Новини
16:45 - 29 Ноември 2021
2419
Надзиратели пред Lupa.bg: Преди Нова година се вкарва най-много дрога в затвора

Последният месец декември, най-вече дните преди Бъдни вечер, в Централния софийски затвор се вкарва най-много дрога, категорични пред Lupa.bg са надзиратели.

Още от първите дни на последния месец в годината, торбите при свижданията се увеличават все повече и стават все по-пълни.

Това прави контролът по-тежък, но и много по-често се залавят наркотици, скрити в опакованата храна от посетителите.

Много от лишените от свобода не ползват правото на лакомства от близките,  защото или роднините живеят много далеч, или просто са изоставили осъдения си близък. В такива случаи затворниците разчитали на лавката, където обаче нямало голямо разнообразие от храни и често стоката се изчерпвала. 

Все по-често се вкарва синтетична дрога и трева. Редки са случаите, когато лишените от свобода си поръчвали твърда дрога - хероин и кокаин, сочи статистиката на заловените дроги.

В момента никой в софийския зандан не знае какво ще бъде менюто за празничните дни, но се носи слух, че тази година софрата ще бъде доста по-скромна. Наркотиците там обаче никога не липсвали, признават надзирателите.

Именно слухът за скромен празник, накарал лишените от свобода да звънят на роднини и да искат по-солиден запас от храна.

Не се знае обаче, по Коледа всички са по-добри, може да има и изненади.