Нахутена салата с фенел и портокал
за 3 порции, 30 мин
Кухня
11:19 - 18 Ноември 2020
4517
Продукти
200-300 г сварен нахут
1 глава фенел - резене
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 с.л. сусам
2 портокала
1 червена чушка
1 ч.л. мед
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. зехтин или олио
магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Фенелът се разрязва на четвъртини и се нарязва на ленти. Смесва се с отцедения нахут.
Посолява се, поръсва се с портокаловата кора и се разбърква.
Прибавят се филенцата портокал без ципите и нарязаната на ленти червена чушка.
Полива се с дресинг от олиото или зехтина, лимоновия сок, меда, черен пипер и сол и се разбърква.
Гарнира се с листенца магданоз и се поръсва със сусама, запечен на сух тиган.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.