Нахутена салата с фенел и портокал

за 3 порции, 30 мин

Кухня
11:19 - 18 Ноември 2020
4517
Нахутена салата с фенел и портокал

Продукти

200-300 г сварен нахут

1 глава фенел - резене

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1 с.л. сусам

2 портокала

1 червена чушка

1 ч.л. мед

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. зехтин или олио

магданоз

черен пипер и сол

 

Приготвяне

Фенелът се разрязва на четвъртини и се нарязва на ленти. Смесва се с отцедения нахут.

Посолява се, поръсва се с портокаловата кора и се разбърква.

Прибавят се филенцата портокал без ципите и нарязаната на ленти червена чушка.

Полива се с дресинг от олиото или зехтина, лимоновия сок, меда, черен пипер и сол и се разбърква.

Гарнира се с листенца магданоз и се поръсва със сусама, запечен на сух тиган.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.