Най-богатият европеец си напазарува Tiffany

LVMH придобива американската компания за луксозни стоки за $16 милиарда

Новини
11:47 - 25 Ноември 2019
1457
Най-богатият европеец си напазарува Tiffany

Най-богатият човек в Европа - французинът Бернар Арно, ще бъде новият собственик на американската марка за луксозни стоки Tiffany. Преговорите между нейните настоящи собственици и конгломерата на Арно LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) са на финалната права, пише CNN Business, цитиран от money.bg.

Бордовете на директорите на двете компании са се срещнали в неделя, за да финализират разговорите около придобиването за над 16 милиарда долара. Сделката бе официално обявена в понеделник.

Първоначалното предложение на LVMH беше за около 130 долара на акция. По-късно то беше увеличено до 135 долара. Преди месец компанията предложи по 120 долара или около 14,5 милиарда долара.

През миналата седмица акциите на Tiffany се покачиха с 3,6% до 127,73 долара, а LVMH загуби 0,7% в Париж. Компанията на Бернар Арно, най-богатият европеец, е и най-голямата в индустрията на луксозните стоки, като империята му бе създадена основно чрез придобивания.

Докато LVMH се радва на засилено търсене на продуктите си в Китай, придобиването на Tiffany ще увеличи присъствието и в САЩ, където френската компанията скоро откри завод.