Най-добрите салати за ракия

Мезето от булгур и леща не е популярно, но "изпива" много

Актуални новини
17:30 - 21 Юни 2024
56376
Най-добрите салати за ракия

Кой не е пил ракия с шопска салата и кой не е чувал за нея? По нашите географски ширини - почти не се срещат такива хора. Свикнали сме с тази класика, но има и няколко други комбинации за любимата на цял един народ алкохолна напитка.

Ето кои са топ салатите, които балансират вкусовете и вървят най-добре с ракията:  

Салата с печено цвекло и орехи: Тя е идеална за ракия, тъй като съчетава сладостта на цвеклото със земния вкус на орехите и това обогатява и смекчава усещането от парливото питие.

Салата от киноа и спанак: Здравословна салата, която е пълна с протеини и фибри. Това я прави перфектното мезе за силни напитки като ракията.

Краставици и копър: Тази освежаваща салата е класическа комбинация, която допълва добре вкуса на напитката.

Домати, лук и сирене: Традиционната гръцка салата е идеална за ракия, както и за узо, разбира се.

Салата от зеле и моркови: Тя е хрупкава, лека и свежа и гарнирана с малко олио или зехтин, както и няколко капки оцет, се превръща в отлично мезе. Може да й се добави и супена лъжица майонеза.

Салата от булгур и леща: Не много популярна у нас комбинация от продукти, но както е прието да се казва, тя "изпива много".

Салата от риба тон и маслини: Пълна е с протеини и полезни мазнини. Обикновено се добавят зелен боб, както и червени чушки. С малко пресован чесън тя става неусотимият компаньон на едно малко питие след края на работния ден.

Киноа и авокадо: Много лесна за приготвяне и изключително лека и приятна на вкус салата. Изисква минимално количество съставки. Подправя се със зехтин и лимон. С две думи - свежест в купа.

Салата от киноа и чери домати: Тази цветна и ароматна еферия е пълна с антиоксиданти и е идеално мезе.

Киноа и манго: Тази екзотична салата е сладка и сочна и точно поради тази причина се съчетава перфектно с плодовите нотки на домашната ракия.