Най-малко 15 души загинаха при потъване на ферибот

19 пътници все още са в неизвестност, спасителните операции продължават

Свят
10:09 - 24 Юли 2023
2000
Най-малко 15 души загинаха при потъване на ферибот

Най-малко 15 души загинаха, след като претоварен с пътници ферибот потъна край индонезийския остров Сулавеси, предаде ДПА, позовавайки се на съобщение на местните власти.

Още 19 души все още са в неизвестност и спасителните операции продължават.

На плавателния съд са пътували общо 40 души, които празнували годишнина на родния си град, когато фериботът се обърнал около полунощ местно време.

Шестима души са спасени и откарани в местен медицински пункт за преглед и лечение. Телата на 15-те открити до този момент жертви са предадени на семействата им, се казва в изявление на спасителната служба.

Две спасителни и три гумени лодки, както и водолазно оборудване и подводна камера са били изпратени за издирване на останалите пътници.

Разследва се причината за инцидента. Според спасителите времето е било ясно, а вълнението - умерено.

Фериботът е бил част от празненствата по случай годишнината на Бутон Тенга, селище в югоизточната част на остров Сулавеси.

Инцидентите с фериботи са често срещани в Индонезия, архипелаг от повече от 17 000 острова, където много хора разчитат на лодки за транспорт. Лошите мерки за сигурност и претоварването на плавателните съдове често допринасят за такива катастрофи.