Нашенка шие роклите за "Сексът и градът"

Варненката Илиана се увлича по модата от 6-и клас

Шоу
18:42 - 03 Декември 2021
3566
Нашенка шие роклите за "Сексът и градът"

Илиана Рикетс е българската следа в култовия сериал "Сексът и градът". Нейно дело е асиметричната грахово зелена рокля на героинята на Синтия Никсън (Миранда) в 83-и епизод от поредицата, съобщиха за БТА от BG VOICE.

"През 2002 г. отворих собствен бизнес с дизайнерския бранд Ilya. Така ме наричаха в семейството ми от малка - Иля. Правех колекции и ги продавах в бутици. Тази рокля беше от една лятна колекция, която стилистката на "Сексът и градът" е купила в модния център Henri Bendel в Ню Йорк. Разбрах за това случайно, късно през нощта, точно на Нова година, след празненствата. Не можех да заспя, гледах телевизия, превъртах каналите и попаднах на "Сексът и градът". Почти се бях унесла в сън, когато видях нещо много познато и бързо се разсъних - моята рокля. Така разбрах, че са я използвали в епизода. После я включиха и в книгата за сериала "Сексът и градът", споделя сънародничката ни в рубриката "Български истории" по BG VOICE.

Илиана е родена във Варна. Увлича се по мода още в шести клас.

"Нямах никаква представа що е то дизайнер. Но си уших дреха. Единственото ми желание беше да бъда различна от другите", спомня си Илиана.

Тогава нямало достатъчно платове, затова под ножицата й "падат жертва" всякакви материали в дома й - пердета, дантелени и платнени покривки, ковьорчета на баба й, стари дрехи - всичко, което може да заживее нов живот като дреха.

"Прекрасните ми родители не само не ми се караха за нарязаните пердета, но и ме окуражаваха да продължа да експериментирам", казва Илиана и допълва: "Да правиш нещо с ръцете си беше семейна черта."

Родителите й Гинка и Върбан Кръстеви са спортисти, състезатели по гребане. Майка й шие и плете, свири на цигулка. Баща й има работилница, където майстори ножове, изработва макети - за удоволствие. Брат й Милен също шие и е известен творец на кожени уникати в Съединените Щати.