Наско от Б.Т.Р.: Страхувах се от първия ми женски образ и от народната песен

Чисто певчески до момента най-труден ми бе образът на Лучано Павароти, призна изпълнителят

Любопитно
20:27 - 17 Март 2024
3179
Наско от Б.Т.Р.: Страхувах се от първия ми женски образ и от народната песен

Гост в “На фокус с Лора Крумова” бе Атанас Пенев, вокалът на Б Т.Р. и участник в „Като две капки вода“. Певецът спечели втори лайв на хитовото шоу за звездни трансформации с изключителната си имитация на италианския тенор Лучано Павароти. Също така бе безупречен и в образа на Веселин Маринов, но получи заслужени овации от публика и жури за представянето си като Николина Чакърдъкова. Експериментаторът в „Капките“ разказва повече за участието си в хитовото предаване, за емоциите от изпълненията и трудностите от преобразяванията си.

„Много е интересно и забавно, особено когато стигнем до етапа за излизане на сцената. Човек трябва да се забавлява. Но всеки един от нас полага много труд, за да може да стигне до сцената. Чисто певчески до момента, най-труден ми бе образа на Лучано Павароти. Ако имах възможност за повече подготовка, като 3-4 години, щях да се доближа до него. Другите два образа, които за мен бяха много важни, бяха тези на Веселин Маринов и Николина Чакърдъкова. Веско трябва да бъде внимателно имитиран и да се отнесем с нужното уважение и към песента, и към артиста. Имах страхотна помощ от ансамбъла на Николина Чакърдъкова. Тя също ми даде важна насока, че песента е от младоженеца. Всъщност пее войводата – младоженец. Беше ме страх, защото ми беше първи женски образ, а и народна песен“, разказва Наско, който изпипва всички образи до последния детайл. Голяма помощ получава от съпругата си, която му дава полезни съвети.

„Гледах изпълнението на Наско, който беше много притеснен. Важно бе да пресъздаде настроението. През екрана ми предаде такава положителна емоция, че забравих да се притеснявам за него. Беше ми щастливо на душата. Преразказах му цялата песен, която е за един македонец, харесал си булка и иска цялата Пирин да го чуе. Трябва да пресъздаде емоцията на голям влюбен мъж, искащ голяма сватба. Дадох му и едни от първите ми костюми, с които пеех песента. Важно бе, че хората много се радваха и получи вота на публиката, означава, че си е свършил добре работата. Поздравявам го, че влезе в екшъна на „Капките“, се включи с коментар народната изпълнителка Николина Чакърдъкова.

Наско признава, че винаги го е било страх да изпълнява народни песни, но много ги харесва. Споменът, който има за детството си са семейните събирания и дядо му Атанас, на когото е кръстен артиста, обичал да си припява народни песни след една голяма ракия. От народните песни, които си спомня добре от времето на казармата е песента „Руфинка болна“ на Валя Балканска. Наско е преминал през школата на Ансамбъла на Строителни войски, от която са минали много от нашите музиканти – част от ФСБ, Наско, Веселин Маринов, а също така и различни класически музиканти.