Натокана адвокатка стана лидер в „Да, България”

Личности
15:06 - 19 Януари 2022
6962
Натокана адвокатка стана лидер в „Да, България”

Натокана адвокатка стана председател на общинската организация на „Да, България“ във Велико Търново. За кандидатурата на Сева Памукчиева активистите гласували на отчетно-изборен форум на 18 януари.

На събранието е била отчетена дейността на организацията през последните месеци, анализирани са и изборните резултати от миналата година, съобщи „Борба”.

Сева Памукчиева заема позицията за втори път. Тя беше начело на партията в старата столица от 2017 до 2019 година. По професия Сева Памукчиева е адвокат със собствена практика във Велико Търново. Местният Изпълнителен съвет на партията остава същия.

За членове на Националния съвет от Великотърновска област са номинирани Владислав Иванов, Любомир Марков, Мариана Сиракова и Сева Памукчиева, а за член на Националната контролна комисия – д-р Цветозар Цачев.

Новите членове на НС ще бъдат избрани на Националната конференция на партията, която ще се проведе на 29 януари. Местната структура ще подкрепи за председател Христо Иванов, който след последните парламентарни избори подаде оставка.

След избора си Сева Памукчиева коментира, че търновската организация на „Да, България“ продължава с ангажиментите си по екологичните проблеми, свързани с инвестиционни намерения във Върбовка, Самоводене и Леденик.

С тези каузи е ангажиран и бившият народен представител Калоян Янков.

Организацията на „Да, България“ във Велико Търново работи активно и по местните проблеми заедно с общинските съветници от Демократична България в старата столица.