Непознати животни плуват в Амазонка (ВИДЕО)

Приличат на нещо средно между акули и делфини

Мистика
14:00 - 05 Март 2024
4464
Непознати животни плуват в Амазонка (ВИДЕО)

Видео на испаноговорящ лодкар отскоро обикаля социалните мрежи в Южна Америка. Кадрите показват мъж, който плава с каяка си по река Амазонка, когато внезапно е заобиколен от неидентифицирани големи водни същества. Тези същества имат перки и голямо сиво-кафяво тяло. На пръв поглед приличат на нещо средно между акули и делфини.

Едно от неидентифицираните същества плува съвсем близо до лодката. Мъжът демонстрира удивителна сдържаност, докато снима, заобиколен от странните създания. Те започват да лудуват толкова бурно във водата, че изглежда сякаш водата е завряла. Не се вижда нищо, което да помогне при идентифицирането на тези животни.

Най-логичната версия е, че това са амазонски делфини - инии. Но иниите имат бледорозово тяло, а перката, която се вижда в началото на видеото, е много тъмна. Второ, иниите обичат да подават тесните си муцуни от водата, а във видеото нито едно от съществата не прави подобно нещо по време на бурната игра около лодката. Тялото, плаващо до лодката на каякара, също не прилича много на тясното тяло на ини. По-скоро наподобява нещо китоподобно или огромен сом. 

Но сомовете не порят така водата, колкото и да са огромни. Що се отнася до китовете, всяка година по време на миграция гърбатите китове плуват във водите на Амазонка, но не по това време, а през декември и до февруари вече няма китове в Амазонка. Освен това те плуват само до онези райони на Амазонка, които са близо до мястото, където реката се влива в Атлантическия океан и следователно там има солена вода. Останалата част от Амазонка е прясна и китовете не могат да живеят в такава вода.

От видеото не става ясно къде в Амазонка е плавал каякът и кога е заснето видеото. Коментарите под него предполагат, че това може да са амазонски морски крави, които са в брачен период. Тези създания обаче нямат перки.