Никълъс Кейдж живял през 1870

Джон Траволта е още по-стар, а Брад Пит бил психоаналитик

Мистика
09:04 - 03 Септември 2019
6066
Никълъс Кейдж живял през 1870

Теориите на конспирацията и невероятните събития и факти са един от феномените на цивилизацията през последните години. Сред тях особен интерес будят снимки на световни знаменитости, за които се твърди, че са или вампири, или щастливо преживяват като пътешественици във времето. Доказателство за подобни теории и предположения са фотографии, които „дефилират“ в интернет и по най-големите аукционни на планетата. Притежателите на старите снимки се кълнат, че те са истински и обявяват продажни цени от няколко десетки хиляди до милиони долари.

Много подходящо доказателство е холивудската звезда Никълъс Кейдж. Той се появява на фотография от 1870 г., направена в Бристол, щата Тенеси. През 2011 г. Джек Морд от Сиатъл, щата Вашингтон, се натъква на оригиналното фото, за което в последствие иска на аукцион в Йбей един милион долара. Веднага се появяват съмнения, че фотографията е изработена със съвременните компютърни програми и не е истинска.

Морд е непреклонен, че става въпрос за реална снимка и непрекъснато повтаря: „Убеден съм, че Никълъс Кейдж е някакъв ходещ вампир, който се възстановява на всеки приблизително 75 години. След 150 години той може да е политик, лидер на някаква секта или водещ на шоу програма“. Анализът на фотографията доказва нейната оригиналност, но според експерти между мъжа на снимката и холивудския актьор има известни тънки разлики в ушите и брадичката, което доказва, че става въпрос за различни хора, а не за един и същи човек.

Приблизително по същото време – през 1860 г., е направена и фотография, на която сякаш е запечатана друга холивудска звезда – Джон Траволта. Снимката е открита от жител на Онтарио, Канада.

Откривателят продава фотото за 50 хиляди долара и също като Джек Морд настоява, че става въпрос за странен случай на пътешественик във времето. „Знам, че Джон Траволта е жив сега през 2018 г. и той не изглежда на 151 години. Но все пак Джон Траволта е сциентолог, а много от сциентолозите вярват в прераждането и ние съвсем нямаме право да изключваме пътешествие във времето“, пише канадецът, откривател на снимката.

Много голяма е приликата между Брус Уилис и американския генерал Дък Макартър, който е един от най-активните генерали на САЩ по време на Втората световна война. За изключителната си кариера и заслуги получава много ордени и медали. Двамата с Брус Уилис си приличат толкова много, че любителите на конспирациите са убедени, че става въпрос за едно и също лице и актьорът просто е безсмъртен пътешественик във времето.

Някои виждат поразяваща прилика между Брад Пит и швейцарския психоаналитик, починал през 1922 г. на 38-годишна възраст Херман Роршах. Няма нищо странно в тази прилика, защото те са един и същи човек, убедени са привържениците на теорията за пътешествия във времето.

Любители на сензациите попадат на още по-стара снимка. Всъщност, това е портрет на папа Григорий IX от 13 век. Светият отец има поразителна прилика с изпълнителя на роли на супер герои Силвестър Сталоун. Приликата възбужда интернет дотолкова, почти не остава някой, който да не е убеден, че Сталоун е безсмъртен.