Николай Бареков: Джамбазки да отива да кара ТИР

У нас
17:07 - 14 Май 2019
6481
Николай Бареков: Джамбазки да отива да кара ТИР

Ангел Джамбазки трябва да отиде да кара ТИР, щом не разбира важността да се приеме пакетът „Мобилност”. Това заяви лидерът на ПП „Движение Презареди България” Николай Бареков по време на пресконференция за бъдещето на консерватизма у нас и в Европа. На беседата бяха представени целите на формацията по повод предстоящия евровот. 

Достойни условия на труд, каквито гарантира именно спорния пакет „Макрон”, цялостни реформи в структурата на Европейския парламент и постигане на конкурентно заплащане са само част от предизборните идеи на ПП „Движение Презареди България”.

„За разлика от Мария Габриел и Елена Йончева, аз не си търся работа в Брюксел”, подчерта Бареков.

Той припомни заявката си да става учител и съобщи, че след евровота на 26 май започва да си търси работа като педагог в родния си Пловдив или в някое населено място в околията на София, но не и в самата столица. А с последната си заплата от европарламента Бареков ще закупи и дари таблети на първите си ученици.

„Дори в Гватемала и Куба децата имат електронни пособия”, възмути се той.

И бе категоричен, че ако водачът на листата на неговото движение Димитър Байрактаров стане евродепутат, една от най-важните му задачи в следващия европарламент ще е да се съюзи с останалите консерватори и да направи ЕП законодателния орган в Европа.

 „От къде на къде председателят на комисията Юнкер, който не е пряк избраник на хората, ще решава с останалите еврокомисари какво да се приема и какво не?”

Освен това заплатите в Европейската комисия са черна кутия, изобличи Бареков. По думите му, не е редно един комисар да взима 25 000 евро, а един депутат 6000 евро.

„Ако не се покриват квартири на депутати в Страсбург, ще се спестят 200 млн. евро годишно, с които може да се увеличат доходите на хората”, предложи още той. И подчерта, че неговото движение е против влизането на България в Еврозоната.

По време на срещата Бареков призова силовият министър Красимир Каракачанов да си подаде оставката, а съпартиецът му Ангел Джамбазки да върне парите от режийните добавки като депутат в ЕП в размер на 300 евро седмично.