Николай Радулов: Отчаяни мъже дебнат Брендо в затвора

Там хронично липсва персонал, затворниците се охраняват от малко хора - помислете дали може да се осигури на някой сигурност, казва експертът

Актуални новини
12:56 - 25 Юни 2024
9140
Николай Радулов: Отчаяни мъже дебнат Брендо в затвора

"Затворът може да не се окаже най-сигурното място за Брендо. Там често има отчаяни мъже, които биха извършили престъпление за пари, с които да помогнат на семействата си навън. Там хронично липсват хора и затворниците се охраняват от малко хора - помислете дали може да се осигури на някой сигурност". 

Това обясни днес експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов. Вчера Евелин Банев - Брендо се предаде сам след години издирване, за да излежи присъдата си за наркотрафик. 

"Стори ми се забавно. Това е четвърти или пети такъв случай. Спомням си 2015-2016 г. така издирваха единия от братята Маргини. Човекът има причина да го направи това, имаме и видеоклип как се случват нещата. Едва ли адвокатът не знае какъв е редът за изтърпяване на наказанията.

Минава се през медицински изследвания, това беше подход да се разшуми малко, от гледна точка на вътрешното колебание, че ако отиде, без публично да се предаде, може да се случи нещо", коментира още Радулов пред България он еър. Според него Брендо има много информация за света на наркоразпространението у нас, а вероятно той многократно е идвал и излизал от България.

"Знаем, че има 7-8 паспорта, беше украински гражданин, при него е използвана тактика, която Москва използва - придобива самоличността на починало в катастрофа дете. Не съм сигурен, че МВР е забелязало неговото присъствие в България. Макар да се говореше, че всяко лято е в неговите комплекси, строени на морето", каза още проф. Радулов.

Експертът по национална сигурност изрази позицията си, че вероятно не само се е знаело за присъствието му в България, но е бил използван и по някакъв начин.

"В България влиза кокаин, на входа имаме заловен, но от "Митниците", вероятно има чадър над търговията с кокаин, в страната е пълно с кокаин, цената му пада, но нямаме хванати количества", каза проф. Радулов.

Очакванията му са Брендо да продължи да ръководи бизнеса си от затвора. "Това е човек от много голям калибър в престъпния свят. Това е международна схема, от която няма отказване, трябва да легнеш в гроба.

Преди години, за да му затворят устата, докато беше в затвор в Италия, отвлякоха дъщеря му Лара и докато не отказа да свидетелства, не я пуснаха",

припомни проф. Радулов.