Николай, убил майка на 4 деца в хотел в Пазарджик, остава зад решетките

Признава, че я е наръгал, но не искал да я убива

Актуални новини
19:20 - 05 Август 2024
1798
Николай, убил майка на 4 деца в хотел в Пазарджик, остава зад решетките

35-годишният Николай Куртев от Септември, обвинен в убийството на бившата си приятелка в хотел в Пазарджик, не е обжалвал мярката си за неотклонение. 

На 30 юли Окръжният съд постанови "задържане под стража". Куртев имаше право да обжалва пред Апелативния в Пловдив, но служебният му защитник Иван Главчев е преценил, че няма смисъл.

"Няма съд, който да го пусне при тези обстоятелства. Миналото му е много тежко, има предишни присъди. Казах му, че и баща му да е, няма как да го пусне", коментира адвокатът. 

29-годишната бивша приятелка на Куртев, която е родом от пловдивското село Триводици, беше убита на 27 юли. Управителят на хотела, в който беше открита жената, подал сигнал, след като намерил тялото ѝ окървавено в коридора. Установено е, че е издъхнала от 4 прободни рани.

Заподозреният Николай Куртев беше открит и задържан в дома на негови роднини в село Драгор. У него е открит ножът. Мъжът е стар познайник на полицията и неколкократно е лежал в затвора. Излязъл е на свобода миналата година. 

"Той признава, че я е наръгал, но твърди, че не е искал да я убива", обясни адвокат Главчев. Подзащитният му му разказал как 3 дни преди инцидента той е пуснал жалба, че 29-годишната жена напуснала дома им и от близо 2 месеца Николай сам се грижил за детето им. Загиналата жена има още 3 деца. "Той не го е припознал, но е сигурен, че е негово", каза служебният защитник. Куртев чул слух, че бившата му проституира. Твърди, че дори се обадил, за да "си я поръча" и се стигнало до спречкване. 

С оглед на всичко адвокат Иван Главчев смята, че няма смисъл Николай Куртев само да бъде транспортиран до Пловдив и обратно, за да чуе, че остава в ареста.