Никулден с Lupa.bg: Пълнен магданозен шаран
4 порции, 65 мин
Кухня
08:37 - 03 Декември 2020
2609
Продукти
1 изчистен шаран - около 1,5 кг
1 връзка магданоз
2 или повече скилидки чесън
4 с.л. зехтин или олио
сол и черен или бял пипер
Приготвяне
Магданозът се нарязва едро, обеленият чесън се нарязва на дребно. Разбъркват се с 2 с.л. зехтина или олиото.
Подсушеният шаран се намазва с 1 с.л. зехтин или олио и се поръсва със сол и пипер отвън и отвътре.
Пълни се с половината магданозена смес.
Останалата смес се разстила в тава с хартия за печене.
Шаранът се слага върху магданозената смес.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Полива се с останалия зехтин или олио.