Никулден с Lupa.bg: Портокалова риба на пакетчета (СНИМКИ)
4 порции, 20 мин
Кухня
11:13 - 01 Декември 2020
4091
Продукти
4 филета треска по около 200 г или друга риба по избор
2 клонки розмарин
1 портокал
сол и черен или бял пипер
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Едната клонка розмарин се разделя на 4 по-малки. Игличките на другата клонка се нарязват ситно.
От портокала се отрязват 8 тънки филийки - от средната му част.
Подсушените филета риба се подправят със сол, пипер и наситнения розмарин.
Върху всяко парче риба се поставят по 2 кръгчета портокал и 1 малка клонка розмарин. Завързват се с кухненски конец.
Намазват се със зехтина или олиото и се пекат на скара или грил тиган от двете страни 4-5 мин.