Никулден с Lupa.bg: Рибен гулаш с лук и чушки (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

2 порции, 40 мин

Кухня
08:44 - 03 Декември 2020
3248
Никулден с Lupa.bg: Рибен гулаш с лук и чушки (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

350 г филе риба без кожата

3 глави лук

1 скилидка чесън

2 червени чушки

2 с.л. зехтин или олио

1-2 с.л. червен пипер

175 мл зеленчуков бульон

75 мл течна готварска сметана или прясно мляко

1 лимон

сол и черен или бял пипер

3-4 стръка от магданоз

Приготвяне

1

Обеленият лук се нарязва на кубчета около 1 см. Обеленият чесън се нарязва на тънки филийки.

2

Изчистените от семето чушки се нарязват на кубчета около 1 см.

3

Загрява се зехтинът или олиото и се сотират лукът и чесънът на средна температура 5 мин.

4

Добавят се чушките и се запържва още 4 мин.

5

Поръсва се с червения пипер и се разбърква. Сипва се бульонът да заври и се готви 5 мин.

6

Прибавя се сметаната и къкри още 4 мин.

7

Настъргва се фино лимоновата кора и се изцежда сокът на лимона.

8

Лимоновата кора се разбърква в соса.

9

Измитата и подсушена риба се нарязва на парчета около 2 см.

10

Поръсват се парчетата риба с черен или бял пипер. Прибавят се в соса и се готви под капак 7-8 мин. на средна температура.

11

В края на готвенето се подправя със сол и черен или бял пипер, с лимоновия сок и се поръсва с наситнения магданоз.