Никулден с Lupa.bg: Рибни кюфтета с извара и кедрови ядки
4 порции, 30 мин
Кухня
10:14 - 04 Декември 2024
607
Продукти
600 г филе без кожа от риба по избор
1 главичка шалот или друг по-дребен лук
1 с.л. наситнен босилек
2 с.л.лимонов сок
1 с.л. извара
1 жълтък
3 с.л. прясна галета - хлебни трохи
сол и черен или бял пипер
4 с.л. нарязани кедрови ядки (може да се заменят с белени лешници или бадеми)
4 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Измитото и подсушено рибно филе се нарязва, накълцва на дребно. Обеленият шалот се наситнява. Оформят се малки кюфтенца.
Омесва се рибата с лука, босилека, лимоновия сок, изварата, жълтъка, 1 с.л. галета, сол и черен пипер.
Смесва се останалата галета с кедровите ядки и се овалват кюфтенцата.
Пържат се в загретия зехтин или олио от двете страни общо 5 мин. до златисто кафяво.