Никулден с Lupa.bg: Супа минестроне с пъстърва

за 2-3 порции, 40 мин

Кухня
08:46 - 30 Ноември 2020
3450
Никулден с Lupa.bg: Супа минестроне с пъстърва

Продукти

200-300 г филе от пъстърва – може да се замести с всякаква риба по избор

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

2-3 моркова

1-2 стръка целина

1 ч.ч. белени домати – може от консерва

3-4 с.л. зехтин или олио

500- 600 мл зеленчуков бульон

филийки франзела

1 щипка захар

босилек

бял или черен пипер и сол

 

Приготвяне

Обелените и наситнени лук и половината чесън се запържват в 2-3 с.л. зехтин или олио.

Добавят се нарязаните по на едро моркови и зелена целина и всичко се сотира до леко омекване - да останат хрупкави.

Прибавят се доматите на парченца, сипва се зеленчуковият бульон, кипва и ври на тъх огън около 5 мин.

Подправя се със сол, бял или черен пипер и щипката захар.

Добавя се филето пъстърва, нарязано на хапки, и къкри до готовност.

Поръсва се с босилек и се гарнира с филийките франзела – запечени леко на сух тиган или във фурна, намазани с останали зехтин и натрити с останалия счукан чесън.