Никулден с Lupa.bg: Супа минестроне с пъстърва
за 2-3 порции, 40 мин
Продукти
200-300 г филе от пъстърва – може да се замести с всякаква риба по избор
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2-3 моркова
1-2 стръка целина
1 ч.ч. белени домати – може от консерва
3-4 с.л. зехтин или олио
500- 600 мл зеленчуков бульон
филийки франзела
1 щипка захар
босилек
бял или черен пипер и сол
Приготвяне
Обелените и наситнени лук и половината чесън се запържват в 2-3 с.л. зехтин или олио.
Добавят се нарязаните по на едро моркови и зелена целина и всичко се сотира до леко омекване - да останат хрупкави.
Прибавят се доматите на парченца, сипва се зеленчуковият бульон, кипва и ври на тъх огън около 5 мин.
Подправя се със сол, бял или черен пипер и щипката захар.
Добавя се филето пъстърва, нарязано на хапки, и къкри до готовност.
Поръсва се с босилек и се гарнира с филийките франзела – запечени леко на сух тиган или във фурна, намазани с останали зехтин и натрити с останалия счукан чесън.