Нинова и Йорданов скочиха на Денков: Лъжец!

Кабинетът потъпка Конституцията на България, твърдят от "Възраждане"

Новини
10:55 - 06 Март 2024
5666
Нинова и Йорданов скочиха на Денков: Лъжец!

"Не е направена нито крачка напред за прозрачна съдебна реформа!, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на редовното заседание на Министерски съвет, на което продължи да се дискутира оставката на премиера Николай Денков.

Корнелия Нинова направи оценка на програмата и припомни как са били изпълнени ангажиментите, сред които Шенген, еврозоната, преработване на Плана за възстановяване и устойчивост.

„Върнете беглеца премиер обратно“, призова съпартиецът ѝ Георги Свиленски.

„Девет месеца Денков лъга, лъга и се изпързаля. Коалицията изпра Бойко Борисов. Това е единственото, което направиха“, заяви от своя страна Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Според Цончо Ганев от „Възраждане“ кабинетът на Денков е потъпкал Конституцията на България, подарил е важни за сигурността ракети на Украйна и престъпността се е върнала.

„Всяко едно споразумение е обещание. Преди 9 месеца обещахме, че на този ден ще бъде дадена оставката. Академик Денков го спази, а ние днес внесохме това обещание да бъде гласувано в зала. В историята на България няма примери като този – премиер да си дава оставката, защото си е дал обещанието. Той даде обещание пред целия български народ.

Властта за нас не е крайна цел. Тя е средство за промяна. Докато тя се случва, ние ще бъдем тук и ще движим напред.

Много неща се случиха през тези 9 месеца. Има шанс да направим реална реформа в правосъдната система. Днес вече българите очакват да имат премиер, който е образован, проевропейки и балансиран. Очакват във властта никой да не е с монопол”, коментира Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме Промяната”.