Нинова: Избори сега, означават пълен хаос (НА ЖИВО)

Политика
18:03 - 08 Юни 2022
2794
Нинова: Избори сега, означават пълен хаос (НА ЖИВО)

Избори сега, означава пълен хаос. БСП е отговорна партия и няма да развали коалицията. Сега е важно да се приеме бюджетът. Подкрепяме премиера Кирил Петков за изкореняване на корупцията и подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова на извънреден брифинг в централата на партията на ул. "Позитано" 20 по повод днешните драматични събития в управляващата коалиция и излизането на партията на Слави Трифонов ИТН от правителството и от коалицията.

"Ние сме отговорна и разумна партия, носим отговорността за участието в това управление и знаем как да продължим напред. За нас избори сега означава още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност. Не може да допуснем това да стане“, заяви тя.

"Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро, ръководството на ПГ и министрите. Анализирахме спокойно ситуацията. В неделя свикваме Националния си съвет", добави соцлидерът.

„За нас най-важно в краткосрочен план да се приеме актуализацията на бюджета. Да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители”, каза Нинова.

Не се страхуваме от предсрочни избори, но те са нелогични и дори опасни, добави тя.

"Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Петков и от „Продължаваме промяната“ на борба с корупцията и с модела „ГЕРБ“. Ние пет години в опозиция водим много тежка битка с този модел, имаме най-много опит и рани от нея. Категорични сме, че ще продължим по този начин“, заяви още Нинова.

"Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и със саботаж на хора от предишния модел", допълни тя.

Що се отнася до търсенето на мнозинство в правителство на малцинството тази вечер БСП има коалиционен лидерски съвет, където този въпрос ще бъде обсъден.

Очаквайте още подробности!