Нинова за провала на БСП: Не ни стигна времето

Червената лидерка в оставка доволна от петия мандат в ЕП

Политика
09:36 - 02 Юни 2019
3033
Нинова за провала на БСП: Не ни стигна времето

За 2 години не успяхме да покажем, че сме различните - твърде малко беше времето, за да променим у хората усещането, че всички сме еднакви. Така лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова коментира изборния провал на партията пред БНТ. 

Според Нинова огромният брой на негласувалите на 26 май всъщност бил важният въпрос пред всички партии. "Това е много силен знак за нас, защото ни казват: "Не ви харесваме". Тя обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка на "Позитано" 20. Очаквано, Нинова обяви и че БСП била единствената партия с увеличен брой гласове - 50 хиляди в сравнение с евроизборите преди 5 години. И се похвали, че партията взела един мандат повече и пробила в Добрич, Ямбол, Види и Плевен. 

Все пак Нинова призна, че изборната загуба е факт и трябва да се търсят причините. "Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките , но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, показвахме, че сме различни", коментира червената шефка в оставка.