НЛО каца върху Сфинкса в Древен Египет

Папирус показва мистериозна рисунка

Мистика
22:23 - 22 Септември 2024
8595
НЛО каца върху Сфинкса в Древен Египет

Мистериозна рисунка на 3000 години от погребален папирус наскоро е открита в музея в Кайро, предизвиквайки полемика сред историци, археолози и ловци на НЛО. Чертежът показва дискообразен обект, излъчващ ярка светлина, с шаси, разположено върху Сфинкса. Този обект не прилича на нито една от „лодките“, открити в древноегипетската митология, което повдига въпроса: може ли наистина да е извънземно НЛО.

Папирусът, включен в проучване, озаглавено „Космическото пространство и архетипното време“, е внимателно проучен от експерти, които стигат до извода, че обектът на рисунката наистина има формата на диск с купол отгоре. Три крака на статив стърчат от обекта, което предполага, че той е

"кацнал" директно върху върха на Сфинкса.

Сфинксът е един от най-мистериозните древни паметници на планетата. Произходът му е неизвестен и степента на ерозия, която се вижда върху него, предполага, че е издигнат преди 12 000 години (10 000 г. пр. н. е.).

Някои изследователи дори предполагат, че Сфинксът може да крие истината за нашето съществуване. През 1996 г. екип от изследователи открива проходи към скрити стаи под Сфинкса, което предизвика спекулации, че Сфинксът може да е нещо повече от паметник, а цял комплекс, съдържащ тайните на древна цивилизация.

Интересното е, че в допълнение към гореспоменатия папирус, за който се предполага, че илюстрира предмет с форма на диск, има друг древен ръкопис, който може да

показва възможен извънземен контакт с древните египтяни.

Този ръкопис, известен като Папирусът на Тули, е открит през 30-те години на миналия век и се твърди, че съдържа изображения на самолети, които приличат на НЛО. Въпреки това, както и при посочения по-горе папирус, експертите не са единни в тълкуването на тези изображения.

Това откритие предизвика бурни дискусии. Ловците на НЛО смятат, че това е категорично доказателство за съществуването на дългогодишна връзка между Древен Египет и представители на извънземни цивилизации. Други експерти обаче предупреждават да не се правят прибързани заключения и призовават за по-внимателно проучване на папируса и неговото съдържание.

Откритието е още едно доказателство, че древната история е пълна с мистерии и тайни, които все още не са разкрити. Музеят в Кайро вече обяви планове за провеждане на по-нататъшни изследвания на папируса, за да разкрие неговите тайни.