Нова германска верига отваря първи магазин у нас

Mix Markt планира експанзия в страната, предлага предимно руски хранителни продукти

Новини
12:13 - 13 Април 2022
8148
Нова германска верига отваря първи магазин у нас

Германската верига магазини за хранителни стоки Mix Markt официално влиза на българския пазар, след като преди няколко месеца се заговори за потенциалното отваряне на нейни обекти у нас.

Компанията вече търси служители, както е видно от портала за обяви за работа Jobs.bg. Позициите са за касиер-продавач и помощник-кухня, а заплащането е фиксирано на 1450 лева бруто, съобщава Money.bg. 

Очаква се първият магазин на германската компания да бъде открит в София, на бул. Г.М. Димитров в непосредствена близост до едноименната метростанция. Заявката на компанията е да продължи с "откриване на магазини и в други градове на България и създаване на много нови работни места".

В Германия супермаркетите предлагат предимно руски хранителни продукти по подобие на популярния гастроном "Берьозка". Освен руските стоки, в магазините присъстват и хранителни стоки от различни източноевропейски държави. 

Първият магазин на Mix Markt е създаден през 1997 година. Днес общият брой на супермаркетите е 332, 180 от тях са в Германия, а останалите са позиционирани в  Австрия, Белгия, Франция, Великобритания и Нидерландия. Общият брой на служителите е 2600, а оборотът на компанията за 2020 година - 506 милиона евро.