Нова мода. Абитуриенти отиват на бал с лади, трабанти и москвичи (СНИМКИ)

Новини
19:58 - 11 Май 2022
5891
Нова мода. Абитуриенти отиват на бал с лади, трабанти и москвичи (СНИМКИ)

Абитуриенти ще тръгнат това лято на бала си с ретро соцавтомобили, научи Lupa.bg от ученици, които завършват образованието си в столичния квартал "Надежда". 

Днес младежите бяха изпратени за последен път от училищния двор с едночасово тържество и с пожелания да се справят уверено с трудностите на живота.

Именно заради тях родителите на някои от децата са решили да заложат на руски и източно германски коли. Лади, трабанти и москвичи ще возят младите хора, като децата коментирали помежду си, че украсен с балони трабант звучи много по-интересно от баровското мутренско БМВ.

Учители от малки провинциални градове са категорични, че там никой не се притеснявал да изпрати детето си с по-евтин автомобил. В София, Пловдив, Варна и Бургас обаче нагласите и традициите били коренно различни. Ето обаче, че тази година и в столицата ще бъдат забелязани ретро руски автомобили през майските дни.

От МВР съветват зрелостниците да не се поддават на еуфорията, за да не се стига до тежки инциденти.

Статистиката от миналата година показва, че най-честите нарушения по време на баловете са били превишена скорост, шофиране без колан и неправилно превозване на пътници.

От полицията напомнят, че от началото на годината шофьорите, които возят пътници без колан също се санкционират. От МВР заявиха, че всички мобилни камери ще бъдат на пътя, за да следят за нарушения.