Нова мода: Наркодилърите разпределят дрогата от селата

Новини
16:20 - 02 Юли 2020
4636
Нова мода: Наркодилърите разпределят дрогата от селата

Наркодилърите напуснаха големите градове и започнаха да разпределят дрогата от близките до тях села. Тенденцията е от близо година, разкриха пред Lupa.bg криминалисти. 

Бандитите предпочитат да са далеч от хорските погледи и складирали дрогата в летните си вили. Там разпределяли количествата по гаражи и изби, след което прибирали пачките. Младежи идвали с коли и разпределяли белия прах из различните градове. По тази схема започнали да работят дори и по-младите дилъри. 

Наскоро бе проведена зрелищна акция в Долни Богоров, която беше следствие на удара със заловения кокаин от 327 кг в Студентски град. 

В селото край София бяха открити 12 кг кокаин. По време на спецоперациите беше задържан Манол Николов от Тополовград. Тетрадка, в която той си водил записки и в която точно описвал къде и кога пренася дрогата издала, че съгражданинът на кокаиновия крал Евелин Банев-Брендо, има общо с наркотика в Студентски град.

До хитрия метод да разпределя смъртната зависимост от село до София се светнал даже и британски дилър, който от село Бистрица пласирал не само наркотици, а и оръжие. Той имал своя банда, която му помагала в престъплението. 

Британският гражданин Лийполд Алдреде получи 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лв. глоба.

В хода на действията по разследването в къщата в софийското с. Бистрица бяха  намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. В къщата, както и в автомобил, ползан от участниците в групата за разпространението на наркотични вещества, е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн. лв.