Нова среща с депутати в сарая на Доган

Почетният председател на ДПС влиза в кампанията на пълни обороти

Политика
11:30 - 12 Август 2024
4157
Нова среща с депутати в сарая на Доган

Вчера почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е събрал на среща малка група депутати – Марио Рангелов, който е член на Централното оперативно бюро на партията, Павлин Кръстев, Димитър Николов и Хюсни Адем. За това съобщи пресцентърът на движението. И четиримата принадлежат към неговата фракция.

За целта на срещата обаче от ДПС не казват нищо. В прессъобщението, публикувано във Фейсбук, само се изсипват традиционните ласкателства към Доган: "Д-р Ахмед Доган е основател на ДПС и олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегическите цели на партията и на всеки човек, а именно да е свободен и да има права! Няма връщане назад! Най-доброто предстои!"

Междувременно поддръжниците на почетния лидер продължават с обиколката из страната, която започнаха от Кърджали. По места те провеждат срещи с участието на депутати, кметове, общински съветници и шефове на партийни организации, за да сплотят редиците.

В Дулово кметът на общината Невхис Мустафа им се оплакал за натиск от държавни институции. "В ДПС няма етническо напрежение и ние няма да позволим да има.

Освободете се от страха", призовал е кметът на Дулово, пише "Сега". 

"ДПС го има и ще продължава да го има. Усещам енергията ви." Това пък е казал другият председател на партията Джевдет Чакъров на среща с членове и симпатизанти на ДПС от варненска и добричка област. Интересното е, че според него ДПС без Пеевски е предвидим и търсен партньор. "Партията трябва да се вземе в ръце като колективно тяло, с колективните си органи и да преодолее тази ситуация", обявил е Чакъров за вътрешния конфликт.

Още в петък Джевдет Чакъров обяви сензационната новина, че почетният председател Доган ще води листата на партията в Кърджали. Новината изскочи на среща на Чакъров с част от Областния съвет на ДПС в Кърджали, в която участваха бившият кмет Хасан Азис и приближените му бизнесмени.