Новата тото милионерка е 33-годишна красавица, купува 10 апартамента

Счетоводителката Теодора Костова, която взима близо 2,4 милиона лева, не е семейна

Новини
21:39 - 14 Март 2019 (обновена)
1237
Новата тотомилионерка е 33-годишна красавица, купува 10 апартамента

Счетоводителката Теодора Костова от София и служителката в туристическа агенция Златомира Стоянова от Пловдив са останалите две щастливки, които ще приберат по 2 375 357,60 лв. Сумата е част от джакпота рекордьор от 9 501 403,40 лв., който падна в тираж 20 на Спортния тотализатор.

Общо четирима са милионерите, които улучиха печелившата шестица с числата 4, 11, 18, 26, 33, 40 миналата неделя. И четиримата са играли с по 4 комбинации, уточниха от БСТ.

Още в понеделник счетоводителката Ирена Йорданова от Търговище се появи, за да си прибере печалбата, ударена навръх рождения й ден. Жената научила, че печели колосалната сума, докато празнувала с 15 приятели. В началото мислела, че си правят майтап с нея. Още на следващия ден, в понеделник, 11 март, тя се появи, за да си вземе печалбата.

В четвъртък в сградата на Спортния тотализатор дойдоха и Теодора и Златомира. До момента единствено не се е легитимирал четвъртият тото милионер от тираж №20, който е играл в гр. Съединение. Мъжът се е обадил по телефона, но звучал притеснен, разкрива източник на Lupa.bg. Обяснил, че ще се свърже допълнително, но до този момент не се е появил в централата на тотализатора.

33-годишната Теодора смята да използва спечелените пари, за да инвестира в недвижими имоти, сподели развълнувана тя пред репортери. „Първоначално бях изненадана, няколко минути давах заето. Много съм щастлива и още ми е трудно да повярвам, че е реално“, каза още късметлийката. Щастливият момент настъпил на спокойна семейна вечер, когато Теодора и родителите й гледали телевизия. „Родителите ми също не повярваха, когато разбрахме – смятаха, че нещо не съм разбрала“, сподели пред медиите Теодора.

Младата жена работи като счетоводител в София от 10 години и смята да инвестира в недвижими имоти. Като финансист осъзнава, че на този етап това е единствената сигурна инвестиция. Идеята й е да купи поне 10 апартамента в нови кооперации, които да отдава под наем.

Освен това смята да направи отдавна планирано пътуване до Италия, а част от парите да сподели със семейството си. Обещала е екскурзии на майка си и баща си.

Любопитна подробност е, че Теодора не е семейна. Счетоводителката е необвързана, така че приятелите й прогнозират, че ще има засилен мъжки интерес към нея. 

Другата печеливша - Златомира Стоянова, пък е от Пловдив и работи за фирма, която изготвя оферти за туризъм. След като разбрали за печалбата, Златомира празнувала заедно с детето и мъжа си. „В първия момент бях много развълнувана, не вярвах, мислех, че е някаква грешка, че след малко някой ще каже – не, бе, не си ти! Но след известно време човек започва да се убеждава, че е така, и на следващия ден е убеден на 99%, че е той. И все пак, докато не дойде в тотализатора, си има 1% съмнение“, сподели още тя. Пловдивчанката също смята да пътува. „Обичам пътешествията и това ми е първата идея за момента, но все още не знам къде точно. Със сигурност ще е на хубаво място“, добави Златомира. Не е мислила в какво ще инвестира парите – „късмета ме споходи така внезапно, че искам да се наладя на момента, а не да правя някакви грандиозни планове”

Самата тя и роднините й не играят често тото. „Имам роднини, които играят, но нямаме семейна традиция да пускаме тото редовно, а в моя случай

числата наистина са напълно случайни. Даже сега не знам дали бих могла да повторя тази комбинация”, признава тото милионерката.

Досега най-голямата печалба в историята на тотото - 7 940 616,60 лв. от тираж №34/2017 г., е ударил бившият обущар Тодор Крантов от град Съединение.