Нови извънземни изникнаха върху Наска

Никой не знае кога и как са се появили гигантските изображения

Мистика
14:54 - 19 Ноември 2019
10676
Нови извънземни изникнаха върху Наска

Учени от университета в Ямагата, Япония, са открили на платото Наска в Перу непознати досега гигантски рисунки, съобщава изданието на японския вуз. Досега на платото са регистрирани 143 геоглифа, включително гигантски изображения на животни, различни чудовища и други мистериозни създания.

Никой обаче не може да даде точен и безспорен отговор кога и как са се появили както новите, така и известните досега геоглифи. Рисунките са открити по време на полеви работи. Експертите смятат, че новите геоглифи датират от 100 г. пр.н.е. до 300 г.сл.н.е. Сега учените създават карта на района в Перу въз основа на данните, получени от въздуха. В същото време изследователите се надяват да намерят отговор на тайната за произхода на всички рисунки на Наска.

Повечето новооткрити геоглифи изобразяват птици. Според японските учени това се дължи на особената симпатия на перуанците към крилатите създания, както и към различни екзотични същества, които според учените не могат да живеят по тези места. Неотдавна бе съобщено за откритието на перуански изследователи, които регистрират нови гигантски рисунки на платото Наска в провинция Палма. Там са намерени около петдесет мистериозни геоглифа.