Нови правила за хотели и заведения във връзка с мерките за COVID-19

Новини
09:48 - 15 Юни 2020
5543
Нови правила за хотели и заведения във връзка с мерките за COVID-19

Заведенията на закрито отново отвориха врати и зачестиха проверките и съответно въпросите от бизнеса в сферата на общественото хранене. Какви мерки трябва да се спазват, какви са указанията и препоръките? Какви продукти могат да се използват? С каква честота?

Български, европейски и световни компетентни органи издават и актуализират документи с подробни указания за превенция и опазване здравето на хората в създалата се ситуация на епидемична обстановка.

ХИГИЕННОМЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ ООД (ХМИ), като лидер в производството на дезинфектанти, антисептици и детергенти за здравеопазването, туризма, личната хигиена, промишлеността и индустрията, дава решения на бизнеса за изграждане на системи за хигиена и дезинфекция, съобразени с актуалните изисквания и указания на всички нормативни актове.

ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ ОТ ХМИ ООД:

- Дезинфекцията в борба с COVID-19 започва от входа на обекта. Задължително е поставяне на течни дезинфектанти за ръце, достъпни за посетителите. За ефективна защита е необходимо да се
използва HMI SCRUB AL – биоцид (дезинфектант) на алкохолна основа, с пълно вирусоцидно действие и остатъчен ефект до 180 минути. HMI SCRUB AL щади кожата и при честа употреба – наложителна в условията на продължаваща епидемична обстановка.

- За основните критични точки – повърхностите, влизащи в контакт с клиентите (перила, брави, маси, столове, копчета, бутони и други), се препоръчва алкохолен дезинфектант HMI IDO SPRAY – готов за употреба, с пълно вирусоцидно действие, с кратка експозиция (до 30 секунди).

Повърхностите следва да се дезинфекцират с честота в зависимост от интензитета на работа на съответния обект.

- За големите повърхности (подове, плотове, стени, врати) се използва продукт с комбинирано действие – почистване и дезинфекция. HMI UNI S е концентрат, без съдържание на алдехиди, с вирусоциден ефект. Почиства и дезинфекцира без да уврежда всякакъв вид повърхности, като образува защитен филм върху третираната повърхност до 5 часа и оставя приятен аромат. Нанася се чрез опръскване или обтриване на повърхността.

- За дезинфекция в кухнята – HMI RODA – концентрат за почистване и дезинфекция на повърхности, влизащи в контакт с храни, прибори и съдове за хранене, работни плотове, кухненски и хладилни съоръжения и др. Нанася се чрез опръскване или обтриване на съответната повърхност. HMI RODA е със силно изразен вирусоциден ефект.

- За ръце в кухненски сектор – HMI PROFIDI – течен сапун-дезинфектант за ръце и кожа.

- За пода в кухнята ХМИ препоръчва използването на HMI SL BQ E – препарат с комбинирано почистващо и дезинфекциращо действие и силно обезмасляващ ефект. Може да се използва както ръчно, така и с пенообразуващо устройство.

- Други продукти за обектите със засилен обществен достъп са DANEX SANISPRAY – концентрат за почистване и дезинфекция на санитария и санитарни помещения и HMI SUPERSEPT – доказал се продукт, без съдържание на хлор, за борба с мухъл, плесен и гъбички.

Всички предлагани от ХМИ продукти, освен качество, притежават и задължителната регистрация в Министерството на здравеопазването.